Τι σημαίνει το μενού OSD στις κάμερες ασφαλείας

Το OSD σημαίνει on-sreen στην οθόνη και είναι ένα σύστημα μενού για την τηλεόραση, το monitor, κλπ.

osd menu icon2aΧρησιμοποιείται για την ρύθμιση στην οθόνη των παραμέτρων της κάμερας, π.χ. της ισορροπίας λευκού, του οπίσθιου φωτισμού, της προστασία της ιδιωτικής ζωής με την κάλυψη ορισμένων σημείων της εικόνας (private masking), της ημερομηνίας - ώρας (date /time), κλπ.

Σήμερα, πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν κάμερες υψηλής ανάλυσης περιέχουν το OSD μενού. Μάλιστα η SONY Effio DSP μπορεί να προσφέρει OSD μενού στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, πορτογαλικά, κινέζικα, ρωσικά, και ιαπωνικά.

security camera osdmenu

A. Έκθεση (Exposure):

> Ηλεκτρονικό Κλείστρο (Electronic Shutter): Το Ηλεκτρονικό Κλείστρο (Electronic Shutter) υπάρχει για να ρυθμίσετε τη ταχύτητα κλείστρου της κάμερας, το οποίο είναι η έξοδος βίντεο ανά δευτερόλεπτο (1/50 σημαίνει ότι η κάμερα μπορεί να εξάγει 25 εικόνες ανά δευτερόλεπτο). Ο χρήστης μπορεί να ορίσει τόσο το αργό όσο και το υψηλής ταχύτητας κλείστρο. (Η ταχύτητα μπορεί να ρυθμιστεί ως αυτόματη, από 1/50-1/100000, FLK, X2-X56. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει τη συγκεκριμένη ταχύτητα σύμφωνα με το περιβάλλοντα χώρο. Προεπιλεγμένο είναι το "Auto"( Αυτόματο)).

> Φωτεινότητα (Brightness): Η φωτεινότητα των ρυθμίσεων βίντεο ,μπορεί να προσαρμοστεί από 0-255, η προεπιλεγμένη τιμή είναι: 50

> AGC: AGC σημαίνει auto gain control (Αυτόματη Ρύθμιση Κέρδους), η συγκεκριμένη λειτουργία όχι μόνο αυξάνει τη φωτεινότητα των εικόνων των καμερών, αλλά επίσης αυξάνει και το θόρυβο της εικόνας. Οι χρήστες μπορούν να το προσαρμόσουν από Low/Middle/High (Χαμηλό/ Μεσαίο/Υψηλό) ή να το απενεργοποιήσουν ανάλογα με τις συνθήκες .

> DWDR: Ψηφιακά Μεγάλο Δυναμικό Εύρος (Digital Wide Dynamic Range), 0-63 προσαρμόσιμο

B. Ισορροπία Λευκού (White Balance):

Η λειτουργία Ισορροπίας Λευκού (White balance) χρησιμοποιείται για να αποκαταστήσει την αυθεντικότητα του χρώματος, που επηρεάζεται από την αλλαγή που πραγματοποιείται στην ένταση των χρωμάτων. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν λειτουργία ισορροπίας λευκού σύμφωνα με την πραγματική κατάσταση: Auto-tracking White Balance 1/Auto-tracking White Balance 2/Auto White Balance/Manual White Balance (Αυτόματη ανίχνευση Ισορροπίας Λευκού 1 / Αυτόματη ανίχνευση Ισορροπίας Λευκού 2/ Αυτόματη Ισορροπία Λευκού/ Χειροκίνητη Ισορροπία Λευκού).

C. Αντιστάθμιση Οπίσθιου Φωτισμού (Back Light Compensation)

Η Αντιστάθμιση Οπίσθιου Φωτισμού (Back light compensation) αυξάνει την έκθεση των εικόνων. Αν το αντικείμενο που θέλετε να δείτε φαίνεται δυσδιάκριτο εξαιτίας του έντονου οπίσθιου φωτισμού, ρυθμίστε το διακόπτη BLC στη θέση ON να αντισταθμίσει το φωτεινό φόντο. Όταν το BLC είναι ενεργοποιημένο, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει κορεσμός στη φωτεινότητα του φόντου. Αυτή η λειτουργία ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά, εάν το αντικείμενο είναι πολύ μικρό σε σχέση με την περιοχή του φόντου.

D. Ημέρα & Νύχτα (Day & Night)

Ο διακόπτης Ημέρα & Νύχτα (Day & Night) είναι ειδικά σχεδιασμένος για διαφορετικές περιπτώσεις. Υπάρχουν 3 είδη λειτουργιών που ακολουθούν ως εξής: Auto mode (Αυτόματη Λειτουργία), Color Mode (Έγχρωμη Λειτουργία), B/W (Ασπρόμαυρη Λειτουργία). Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει διαφορετική λειτουργία σύμφωνα με τη πραγματική κατάσταση.

>Αυτόματη Ημέρα & Νύχτα (D & N Auto): Είναι η στιγμή που συσσωρεύεται μεγάλη ένταση φωτός πριν γυρίσει σε D/N, όταν φτάσει σε κατάσταση Εναλλαγής φωτός ("Alternating light"), η κάμερα θα μπορούσε να καταστραφεί από τη συχνή εναλλαγή. Θα μπορούσε να προκαλέσει τη μη σωστή κρίση εικόνας και τη μείωση ζωής της συσκευής. Προσαρμόσιμο από 0-30s, η προεπιλεγμένη τιμή είναι 1s.

> Έγχρωμη Λειτουργία (Color Mode): Πάντα Έγχρωμη

> Ασπρόμαυρη Λειτουργία (B/W Mode): Πάντα Ασπρόμαυρη

E. Κίνηση (Motion)

Ο χρήστης μπορεί να ορίσει συναγερμό με ανίχνευση κίνησης (Motion alarm) για τη συγκεκριμένη περιοχή.

F. Απόκρυψη (Privacy)

Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει συνολικά 8 περιοχές για να αποκρύψει τις εικόνες, αυτές οι περιοχές θα γυρίζουν σε μαύρο όταν η κάμερα βγάζει βίντεο.

G. Μερικές συμβουλές για τη χρήση του μενού OSD στις κάμερες ασφαλείας.

1. Η εικόνα της κάμερας δε μπορεί να γυρίσει σε B/W κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ανοίξτε το μενού της κάμερας και δείτε αν ο διακόπτης Ημέρα & Νύχτα "Day & Night Switch" έχει οριστεί ως ''Αυτόματο'' ( "AUTO"), αν όχι, παρακαλούμε αλλάξτε το σε ''Αυτόματο'' ( "AUTO").

2. Ο θόρυβος είναι εμφανέστατος το βράδυ με χαμηλό φωτισμό.

Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι το AGC είναι "ON"

3. Το χρώμα της εικόνας δεν είναι φυσιολογικό.

Παρακαλούμε ελέγξτε αν έχει ρυθμιστεί σωστά η ισορροπία λευκού (white balance) , πρέπει να την έχετε ορίσει ως Αυτόματη Ισορροπία Λευκού (Auto White Balance)

Gallery

beautycomzempilas00SPloumisS

charismadrimaMaria grSloudshop

kohilijurliquetsoumanispharmacy

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, για προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την ιστοσελίδα ή το χώρο φιλοξενίας σας.

2725031074

6944 915 663

info [at] aidpc.net