Τεχνολογικά Νέα

Τεχνολογικά Νέα (10)

“Γνωρίζουμε ότι οι power users έχουν μοναδικές ανάγκες και για να μπορέσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά παίρνουμε τα σχόλια που ακούμε πολύ σοβαρά”, δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος Microsoft Partner Program Manager, Klaus Diaconu, σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας στις 10 Αυγούστου.

Τα Windοws 10 Pro for Workstations θα έχουν “μοναδική υποστήριξη για hardware ποιότητας διακομιστή”, σύμφωνα με τη Microsoft, “και έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις απαιτητικές ανάγκες κρίσιμης σημασίας και τον υπολογισμό έντασης εργασίας”.

Με ανακοινωσή στις 27 Ιουλίου στο blog της, η Adobe ανακοίνωσε ότι το Flash δεν θα υποστηρίζεται πλέον μετά το 2020. Η Microsoft θα σταματήσει την υποστήριξη για το Flash στο Microsoft Edge και τον Internet Explorer πριν από αυτή την ημερομηνία. Το ίδιο θα πράξει και το Mozilla στο FireFox όπου θα είναι disabled από το 2019, αλλά θα το υποστηρίζει μέχρι και το 2020 που εκεί θα σταματήσει και η Adobe. Αντίστοιχα και ο Chrome θα σταματήσει την υποστήριξη στο Flash στο τέλος του 2020. Ο Safari "πολεμά" από το 2010 το Flash και αισθάνεται δικαιωμένος.

SSL Certificate Secrity

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Google τo SSL δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Είναι απαραίτητο, ό,τι site κι αν έχεις! Αυτό γιατί ο Chrome, ο δημοφιλέστερος σε χρήση browser, πολύ σύντομα θα σηματοδοτήσει αρνητικά όσα sites δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση -δεν έχουν δηλαδή ενεργό SSL πιστοποιητικό ασφαλείας. Ποτέ μέχρι τώρα οι συνδέσεις HTTP δεν είχαν χαρακτηριστεί ως “μη ασφαλείς”. Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν.

 Με αυτή την επερχόμενη αλλαγή στο Chrome, η Google καθιστά σαφές ότι στο διαδίκτυο του μέλλοντος θα πρέπει όλα να είναι κρυπτογραφημένα, και όλες οι θέσεις θα πρέπει να εξυπηρετούνται μέσω HTTPS, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα ασφαλές στρώμα πάνω από το συνηθισμένο πρωτόκολλο HTTP . Αρκετές εταιρείες και οργανισμοί πιέζουν για περισσότερους κρυπτογραφημένους χώρους ως μέρος μιας εκστρατείας για την «Κρυπτογράφηση όλων των πραγμάτων», η οποία συνίσταται στην προώθηση περισσότερων ιστοσελίδων να εγκαταλείψουν το παραδοσιακό, και μη ασφαλές πρωτόκολλο HTTP και να υιοθετήσουν το πρωτόκολλο HTTPS.

EETT2016 OdigosKatanalotiS

Η ΕΕΤΤ παρουσιάζει τον « Οδηγό καταναλωτή για την τηλεφωνία και το Διαδίκτυο», μία νέα, ηλεκτρονική και εύχρηστη έκδοση, διαθέσιμη στο www.eett.gr, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή και με σκοπό την ενημέρωση και την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

internet explorer6 7 8

Χωρίς τεχνική υποστήριξη και ενημερώσεις ασφαλείας θα μείνουν όσοι χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις του browser της Microsoft, Internet Explorer, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει εδώ και μήνες με ανακοίνωσή της η εταιρεία.

XPsmallΤέλος οριστικά για το λειτουργικό της σύστημα Windows XP έδωσε η Microsoft, καθώς προχώρησε στον τερματισμό της υποστήριξης ενάντια σε κακόβουλο λογισμικό που παρείχε μέχρι πρόσφατα στους χρήστες.Η Τετάρτη 15 Ιουλίου, ήταν η τελευταία μέρα υποστήριξης για το «Εργαλείο Αφαίρεσης Κακόβουλου Λογισμικού» (Malicious Software Removal Tool).

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήσαμε στο χώρο των καταχωρητών domain names (ονομάτων χώρου) στην Ελλάδα, διαπιστώσαμε ότι:

  • δεν τηρείται η νομιμότητα.
  • καταστρατηγούνται τα δικαιώματα του καταναλωτή ως προς την ενημέρωση.
  • η εποπτεία και ο έλεγχος από την αρμόδια αρχή ΕΕΤΤ είναι τουλάχιστον ελλιπής.

 συντομογραφίες chatΣίγουρα θα έχετε δει ανθρώπους να συννενοούνται με "κινέζικες" συντομογραφίες στον κόσμο των υπολογιστών. Ας ρίξουμε λίγο φως εδώ, παρουσιάζοντας μια λίστα κατηγοριοποιημένη με πολλές από αυτές τις συντομογραφίες.

Οι επιμέρους λίστες είναι ταξινομημένες αλφαβητικά.

Η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα το 2013 εναντίον ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο Internet για να λάβουν μέτρα -π.χ μπλοκάρισμα σε επίπεδο DNS- προκειμένου να καταστήσουν αδύνατη την πρόσβαση των συνδρομητών σε διαδικτυακές τοποθεσίες μέσω των οποίων πραγματοποιείται παράνομη παρουσίαση και ανταλλαγή έργων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ανάμεσα στις εταιρείες ήταν οι OTE, Vodafone, Forthnet, Wind, On Telecoms, Hellas OnLine, Wind και ΕΔΕΤ. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, και το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση τακτικών ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η ΑΕΠΙ και που απαιτούσε από τις εγχώριες εταιρείες παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet (ISPs) να μπλοκάρουν την πρόσβαση των χρηστών σε πλήθος ιστοσελίδων που διαμοιράζουν υλικό με την χρήση του πρωτοκόλλου Bittorent.


 

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών ανακοίνωσαν την διάθεση εφαρμογής για smartphone με Android ή iOS με την οποία οι επιβάτες όλων των μέσων συγκοινωνιών στην Αθήνα μπορούν να αγοράζουν και να επικυρώνουν τα εισιτήριά τους. Η αγορά εισιτηρίων μπορεί να γίνει εκ των προτέρων, η επικύρωση πριν την επιβίβαση. Εάν χρειαστεί η επίδειξη των επικυρωμένων εισιτηρίων σε ελεγκτή, το κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να είναι επαρκώς φορτισμένο.

Gallery

beautycomzempilas00SPloumisS

charismadrimaMaria grSloudshop

kohilijurliquetsoumanispharmacy

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, για προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την ιστοσελίδα ή το χώρο φιλοξενίας σας.

2725031074

6944 915 663

info [at] aidpc.net